π˜Ώπ™š 𝙠π™ͺ𝙣𝙨𝙩 𝙫𝙖𝙣 𝙣𝙀𝙩 π™œπ™žπ™«π™žπ™£π™œ 𝙖 𝙛$%^&

De kunst van not giving a f$%^&!

 

✈ Eindelijk, eindelijk, ik zit in het vliegtuig!! Yess, op weg naar San Francisco. Op weg naar mijn broer, schoonzus en kids. Vorig jaar zijn ze geëmigreerd en ik zie je nu weer voor het eerst.  Ik ben zó benieuwd, hoe zal het leven daar zijn? Hoe valt het ze, hoe ervaren mijn neefje en nichtjes dit nieuwe leven?

Nu eerst even 10 uur en 45 minuten in het vliegtuig en dan weet ik het!!!

Op het Schipol had ik het boek: π˜Ώπ™š 𝙠π™ͺ𝙣𝙨𝙩 𝙫𝙖𝙣 𝙣𝙀𝙩 π™œπ™žπ™«π™žπ™£π™œ 𝙖 𝙛$%^&, gekocht. Geen idee waarom eigenlijk… maar de kleur trok mij en eigenlijk ook wel direct de titel.

Even niet meer doen, doen, doen en uit die ratrace

Voor mij persoonlijk, maar ik zie het ook vaak bij mijn klanten en in projecten, zou nog giving a f^&* best wel een verademing zijn πŸ˜‰! Eens even niet meer doen in die ratrace van doen, doen, doen. Even niet aan alle verwachtingen voldoen of het idee hebben dat je van alles moet en je bijna schuldig voelen wanneer je iets niet gedaan hebt. . Dus waarschijnlijk dacht ik, dit boek gaat mij inzichten geven over hoe ik het beste (wat) minder kan aantrekken van wat andereen vinden of doen.

We worden opgehaald door mijn broer en de kinderen. Wat een enthousiasme en wat een feest dat ze ons weer zien. Met de ramen open schreeuwen ze vanuit de auto, β€œjaaa tante Denise en oom Robert-Jan, jullie zijn er!!” Wat een heerlijke gevoel, dat ze zo blij zijn om ons te zien. Ook ik sta te springen voor de auto van geluk en plezier. πŸ™ŒπŸ»

Blij, wijs en enthousiast

 

Mijn jongste nichtje is 4 jaar oud en een enorm blij. Een enthousiast en wijs meisje! Ze is overal heel blij mee en toen we aan het puzzelen waren, gingen steeds haar handjes om hoog met de vuisten gebald en zei ze β€œYESS!” Trots op haar succesjes bij leggen van de puzzels. Β Grappig, ik ging daar ook in mee. Beiden waren we super gefocust op het leggen van de verschillende Nijntje puzzels van 2 stukken.😜

En tijdens een gesprek met mijn schoonzus zeg ik: β€œWat een heerlijk meisjes toch! Je zou haar zo in een doosje willen doen en meenemen.” Verschrikt keek ze op en zei ze β€œNee mamma, ik wil niet in een doosje!” Be carefull dus wat je zegt in de buurt van kinderen….

Lol, plezier, positieve energie in projecten

 

We zijn uitgepuzzeld en ze gaat verder spelen met haar broer en zus. Ik aanschouw dit speelspel eens en voel bij mijzelf mijn eigen behoeften om weer eens ongedwongen speels, vrolijk en vrij te voelen. Ik denk; ik doe mee en voor ik weet sta ik te springen en te dansen. Heerlijk! Dit is ook wat ik in mijn projecten wil creΓ«ren: lol, plezier, positieve energie, zodat je ook de zin hebt om aan het werk te gaan. Om iets te bereiken.

Dan krijgt mijn nichtje op een gegeven moment een duw, omdat mijn neefje het niet eens was met wat ze doet. Ze kijkt hem aan, zegt verder niets en haalt haar schouders op en gaat met iets anders spelen.

πŸ‘‰Β  Dit moment is voor mij een aha, β€œShe, is 𝙣𝙀𝙩 π™œπ™žπ™«π™žπ™£π™œ 𝙖 𝙛$%^&,moment! Ze gaat niet de strijd aan, ze begint geen discussie, ze gaat gewoon iets anders doen.

AHA moment van inzicht!

 

πŸ‘‰Β  Voor mij was dit een geweldig leerzaam moment: ze bedacht waarschijnlijk bij zichzelf is het de moeite waard om me druk te maken hierom? En die vraag stel ik regelmatig aan mijn klanten, maar toch te weinig aan mijzelf. Dus dank je lieve kleine wijze meid, voor het inzicht dat de kunst van mij niet zo druk maken, met een klein non-verbaal gebaar van je schouders ophalen en lekker iets anders gaan doen, al een mega effect heeft!

❓Doe jij ook mee? Met je iets minder druk maken over wat er allemaal moet op je werk, thuis, privΓ©, in vriendschappen, van jezelf??

πŸ‘‰ Stel jezelf eens vaker de vraag: β€œis het is de moeite waard om mij hier druk om te maken? Haal je schouders op en ga lekker iets anders doen!

Dat is d π˜Ώπ™š 𝙠π™ͺ𝙣𝙨𝙩 𝙫𝙖𝙣 𝙣𝙀𝙩 π™œπ™žπ™«π™žπ™£π™œ 𝙖 𝙛$%^&. Ik ga eens lezen in het boek, welke briljante tips hier in staan of is de grootste tip de reactie van mijn nichtje??

Fijne dag nog!

#projectleider #lolinprojecten #plezier #niettedrukmaken

 

 

Deel deze blog op social media:

Let’s connect!

Heb je een vraag of wil je
gewoon even kennismaken?

Vul het formulier hiernaast in. Ik neem zsm contact
met je op. Of neem contact op via: