OHHH….. WAT EEN JAAR!

Waar was mijn vertrouwen, het gevoel van veiligheid en verbinding?

😱 Tjeetje Denise, had je niet een betere foto kunnen uitkiezen dan deze??? Uhh nee, want deze 2 foto’s typeren mijn afgelopen  1 ½ jaar.

 

Want wat een jaar was 2020 (en 2021 eigenlijk ook)! Waar was mijn vertrouwen, het gevoel van veiligheid en verbinding?

Op 8 maart 2020 kwam ik terug van een heerlijk lang weekend skiën met vriendinnen. En 9 maart stond een ieders leven en dat van mij op zijn kop door Covid 19. Wat was ik ongelooflijk blij, dat wij veilig terug uit Oostenrijk waren!
Daarna ging het rap de andere kant op met die veiligheid… maar ook met mijn gevoel van veiligheid en vertrouwen. En toch herpakte ik mijzelf redelijk snel. Hop dan maar werken op afstand, met een schermpje, zoomen, bellen, face-timen, teamsen, alle techniek was er gelukkig.
Maar de verbinding met elkaar was ver te zoeken voelde ik. Ook met mijzelf.

Mijn opdracht voor een optimalisatie project liep af en ik dacht, hup ontwikkelen en leren, verder gaan. Ik wilde mijn bedrijf Denise Bertolini Training en Consultancy en daarmee mijzelf als merk laten groeien. Ik zag nu ook de ruimte hiervoor, omdat per direct mijn opdrachten en projecten werden stopgezet. Dus omdenken, kijken naar wat kan er wél en doorrrrr…….

Ik deed een personal branding training, ik ging online super toffe workshops volgen over hypnose, zelfvertrouwen, een online business neerzetten, transformatie, positieve psychologie, crypto’s, visualisaties, wet van aantrekkingskracht, marketingfunnels, mailinglijsten, het gebruik van social media in deze tijd, spiritualiteit. Man, ik ontwikkelde en verdiepte mij suf.

Het was heerlijk om zo bezig te zijn met mijzelf 😀. Het is altijd goed om die spiegel voor te houden of gehouden te krijgen. Dat doe ik immers zelf ook bij mijn klanten, zodat ze inzicht in zichzelf en hun gedrag krijgen.

Alleen mijn eigen spiegelbeeld is toch wel een hele andere!! Ik ben mijzelf zo enorm tegengekomen. Ik heb zo enorm diep moeten gaan. Het was net alsof ik de periodes na het plotselinge overlijden van mijn vader (2006), mijn scheiding (2007), mijn heftige burn-out (2013) en de periode dat ik dag en nacht door een borderline buurvrouw werd geïntimeerd (2008-2010), allemaal tegelijk in één keer herbeleefde. Daarom maakte deze harde confrontatie met mijzelf, het afgelopen 1 ½ jaar tot een strijd met alles en iedereen om mij heen en vooral met mijzelf.

Het daadwerkelijk voor mijzelf staan, wie ik wil zijn, want mijn talenten en kwaliteiten zijn. Hoe waardevol ik ben. Alles was ik kwijt of beter gezegd voelde ik niet meer. Wat ik wel goed deed, was nog harder gaan werken, nog meer leren, nog meer lezen. Heel hardvochtig op zoek naar wat wél ging, positief denken!. Ik nam een groot project aan, omdat men mij vertrouwde dat wel te kunnen doen. Waarbij er allerlei signalen bij mij afgingen, fysiek en gevoelsmatig, dat het niet klopte.

En weer voelde ik niet de verbinding met mijzelf, het vertrouwen in mijzelf om te luisteren naar deze signalen en ging ik maar door. Maar toch…. Ergens voelde ik dat het anders moest en daarom was de keuze om dit project terug te geven de beste keuze! Dat duurde even hoor, voordat ik écht luisterde naar mijn lijf en mijn gevoel.

En hoe mooi iedereen ook zegt, volg je gevoel. Blijf bij jezelf, ga niet alles zelf oplossen. Doe het rustig aan. Als jij zelf niet vanuit jouw kleine teen voelt dat je het anders wilt, dan kost het je alleen maar vreselijk veel energie (mijn foto van 2020 zegt genoeg toch??), omdat je een strijd levert in plaats van dat je het proces waar je in zit, het proces laat zijn. Hoe lastig, oncomfortabel en moeilijk dat ook is.

Ik ben enorm dankbaar voor alles en iedereen die ik tegenkwam in dit proces. Waaronder ook Human Design en mijn eerste graad Reiki, wat mijn ogen opende over wie ik ben, waar mijn talenten en krachten liggen en wat mij energie kost in plaats van energie geeft. En dat ondanks dat ik echt geloof dat het leven een project is; het start en eindigt ergens…. Is het leven, écht leven een proces van vallen en opstaan, leren en vooral ook heel vaak om jezelf lachen en vertrouwen dat het goed komt en dat alles met een reden gebeurt.

Nu, in oktober 2021, maak ik de balans alvast op van dit jaar. En mijn grootste inzicht is dat alleen IK de verandering in mijzelf en mijn gedrag, gedachten en leven kan creëren. En dat zie je aan mijn foto van 2021! Ik ben zelf héél benieuwd naar die van 2022 💪!

Deel deze blog op social media:

Let’s connect!

Heb je een vraag of wil je
gewoon even kennismaken?

Vul het formulier hiernaast in. Ik neem zsm contact
met je op. Of neem contact op via: